Every Moment

den 2012-01-29 klockan 03:48:30
Tidigare idag så insåg jag någonting. Jag insåg hur mycket jag älskar att vara här i USA. Jag har aldrig funderat speciellt mycket över det, men nu helt plötsligt så slog det mig bara. Jag älskar att även under dom tråkigaste dagarna så lär jag mig saker. Till och med en lördag som spenderas ensam i soffan med en (visserligen grymt spännande, men ändå) bok. Jag har lärt mig att jag behöver inte längre ha fullt upp för att klara mig här, jag kan ta en dag av lugn och ro. Jag vet att jag klarar det ändå.
Jag älskar alla småsaker som påminner mig om att jag faktiskt lever i USA. Att jag får sms som säger "See you tomorrow", inte "vi ses imorn". Att gå ner till det lilla biblioteket vi har här i Woodville, och hur kvinnan som jobbar där alltid är så gullig när jag kommer, och hur hon alltid vill prata. Hur sociala människor är i allmänhet, och hur dom helt random kan börjar prata med en. Att bara få höra engelska dygnet runt. Jag älskar att man använder peanut butter till andra saker än bara på mackan. Att vi har ställen som Dairy Queen, Culvers och Coldstone (too bad att jag inte får äta mjölk numera, men ställena FINNS ju fortfarande). Reese's. Våra gigantiska hot dogs som vi får till lunch en gång varje månad (ser till att hålla koll på när det är, för den dagen packar jag absolut inte egen lunch). Älskar hur engagerade folk är i olika saker. Basketball games och hockey games. Att man har trycker upp tshirts för varenda event som händer. Hur folk går omkring i kläder som visar att de är stolta över sin skola. Älskar att ett "party" här innebär att man dricker läsk ur röda partymuggar samtidigt som man spelar Just Dance eller ser på en film. Att man går "all out" vid varje högtid, spela roll om det är Halloween, Jul eller Alla hjärtans dag. Att postbilen hämtar upp breven man vill posta från ens egen brevlåda. Hur coolt är inte det?
Det är egentligen ingenting stort, ingenting speciellt märkvärdigt. Vardagsögonblick helt enkelt. Men dom påminner mig om vilken tur jag har som får vara här, som får chansen att uppleva allting.
grymma, fina, helt awesome kelsey

Chillar i soffan...

den 2012-01-28 klockan 22:03:29

...And finally ill be able to say "yeah, of course ive seen the notebook" next time someone asks. So far im not too impressed, but at least Sams gonna be proud of me! Hoppas ni har en fin lordag sverige, puss!!


Right now

den 2012-01-25 klockan 03:22:22

Girls basketball game @ BWHS


Vi har 4 st, är du taggad på att följa med??? / Lillasyster

den 2012-01-25 klockan 01:22:42
Den här bilden får mig nästan att vilja ha juli redan nu. men bara nästan. Huuuur grymt!!?

Vad har hänt sen sist?

den 2012-01-23 klockan 23:54:50
16:54
Fredag innebar en ledig dag, och jag for med våran kyrka till en skidbacke!
Aaron visade äkta Amerikanskt skidmode
jag bjöd med Daria, en utbytesstudent från Italien. Hon åker hem på torsdag... kommer sakna henne jättemycket.
Vi hade ganska roligt åt alla skillnader det fanns mellan skidbackarna vi är vana vid och skidbackarna vi åkte i.


Hade en sleepover med Sam och Kelsey fredag-lördag. Vi bakade hemmagjorda pizzor, badade jacuzzi och såg på film. Bland annat så såg vi "the girl with the dragon tattoo" på svenska. Jag somnade till nångång under kvällen, och vaknade upp klockan 2:15 till ljudet av svenska röster. Spårat konstig känsla.

Söndagen spenderade jag med Sam och hennes familj. Eftersom att jag inte kommer att hinna ha min födelsedag innan jag åker hem till Sverige så tyckte dom att dom skulle få fira min "halvfödelsedag" istället, vilket blir January 23. Så dom bjöd på mat, med tårta och allt, plus presenter. Dom är för gulliga alltså. Så det bestod våran söndag av, plus ett gäng disneyfilmer, kinect, just dance och en massa taggande inför Disney World!!
p.g.a att jag varit sjuk så länge så försöker jag att inte äta mjölk, för att se om det blir bättre. The Albrigtson's vet att jag älskar glass, så för att försöka hjälpa mig hade dom köpt tre olika sorters mjölkfri glass. Provade på alla tre, och det är inte lika bra som vanlig glass (inte som i sverige, där den mjölkfria glassen är god) men två av dom var helt okej. Så dom fick jag med mig hem!

Jag sov över där, och imorse fick jag kakor till frukost. Hade berättat för Sam's mamma att i Sverige får man frukost på sängen på födelsedagen, så hon bakade kakor och kom upp med dom till mig. Dagen blev ju inte sämre av att vi har fått snö, vägarna är isiga, så vi fick en 2 timmar sen start. Skolan blev uppskjuten två timmar alltså. Vilken lycka!

love u

den 2012-01-21 klockan 20:41:40
[1:27:13 PM] tove åström: jag fick F på mitt vocab
[1:27:22 PM] Sonia Sundqvist: vad är det
13:41
efter en skiddag igår och en sleepover så sitter jag hemma och chillar. Snackar med mamma och pappa på skype, och som vanligt får jag mig en hel del skratt.

fem månader idag USA

den 2012-01-19 klockan 23:30:17
16:30
Då har jag klarat av min första semester i USA! Sista dagen med klasserna idag, vi fick reda på hur våra finals hade gått, och sen gjorde vi inte så mycket mer.
Det var även en lite deppad stämning bland dom jag umgås med idag, för det var Breanna's sista dag. Hon har läst färdigt alla sina kurser redan, så hon kommer inte att komma tillbaka till skolan mer. Först var tanken att hon skulle jobba under nästa termin, och sen ska hon gå graduation (eller vad man nu säger) med oss. Men så bestämde sig hennes familj för att flytta tillbaka till Canada, så hon ska flytta med dom och jobba där istället. Vilket betyder att vi inte kommer att få se henne förrän graduation i Maj igen... och det är verkligen jättetråkigt. Hon har en sån himla härlig personlighet, och hon kan lysa upp en hel dag bara genom att vara där!


Blev en hel del bilder tagna under dagen, lovar att ladda upp dom när jag får dom från Breannas kamera!

Gameday

den 2012-01-17 klockan 14:56:38

 

 


Want sum Smarsh-mellows??

den 2012-01-15 klockan 15:08:13
8:08
Ännu en helg är snart över, och som vanligt så gick den jättefort. Skolveckorna fungerar litegrann på samma sätt, även fast dom kan kännas milslånga ibland när dom väl är här. Jag kan gå omkring och tycka att det är världshistoriens längsta tisdag, men sen helt plötsligt är det fredag. Och vars tog den veckan vägen? 
Har hursomhelst haft en toppenhelg.
I fredags for jag på mitt första basketball game tillsammans med Sam och hennes mamma. Första gången jag såg tjejer äldre än 10 år gamla spela basket, så det var kul! Folk var peppade och det var stämning, men tydligen måste jag dit på en killmatch också, för att få se hur det verkligen är. Inte mig emot!
Igår gick jag upp tidigt, för jag, Michelle (min värdmamma) och Alec skulle hjälpa till på en pancake breakfast som våran kyrka annordnade. Och den... behöver vi inte prata så mycket om. Under hela frukosten (som höll på i två timmar) så dök 2 personer upp. 2 personer. Jag vet inte om det var för att det var tidigt, eller för att dom inte gillar kyrkan, men ändå. Man fick ju pannkakor, vem säger nej till det? 
Efter det blev det shopping, och jag säger bara såhär, det är inte helt enkelt att hitta ett par jeansshorts i Wisconsin i mitten av Januari. Fick nöja mig med ett par halvfula från barnavdelningen på Kohl's. 

Och min lördagkväll blev ett eget litet äventyr! Emily hade en tjejkväll/filmkväll för att fira sin födelsedag, så vi hade laddat upp med filmer och Just Dance 3. Men när vi skulle starta Just Dance så hände något, och skivan vägrade komma ut igen. Alla blev lite smått förvirrade, för ingen av oss hade sett det hända förr. Så vi försökte få ut den, men lyckades inte direkt. Hennes pappa kom och skulle ta tag i problemet, medan vi började se en film istället. Under tiden som filmen gick så kunde vi höra lite ljud från köket, men det var inget vi tänkte på speciellt mycket. Efter dryga timmen så bestämde vi oss för att kolla hur det gick för honom, och när vi kommer in i köket så ligger hela wii-spelet i småbitar på köksbordet. Han hade alltså brytit upp hela grejen för att få ut skivan. Det värsta? Skivan fanns inte ens där i. Ingen av oss visste vad vi skulle säga - och flera av tjejerna var säkra på att dom hade sett Emily stoppa i skivan, speciellt hon själv. Men... tydligen inte. För efter ytterligare några timmar av film så säger plötsligt Heather "tänk om du stoppade spelet i dvd-spelaren istället". Självklart hittade vi skivan i dvd:n. Men det fick inte Emilys pappa veta...


vänta nu...

den 2012-01-15 klockan 00:44:03
Vad är det jag missar? Vars kom alla människor ifrån?

BALLERINA KLADDKAKA

den 2012-01-13 klockan 00:15:09
17:15
Today's been a good day in many ways!
First of all, Sams mom texted her during lunch and told her that shes got our plane tickets for Florida now! So March 9th im leaving for a week at Disney World, together with my closest friend here and her family. Cant believe how lucky i am.
And after school I ran for the first time in like a week, and my throat didnt hurt. I've been struggling with a sore throat and a cold for months now, and hopefully this is a sign that im slowly getting better. Running has become something really relaxing for me during my time here, and i have to admit that when i cant do it - i miss it.
Then i came home to find a package from some friends back home. Thanks again girls, you shouldve seen me when i opened the gifts. Looks like you really know me! 

And tomorrows Friday! So yeah, today is definitely a good day. Take care Sweden, lots of love


I dont have to do this - I'm from Sweden

den 2012-01-12 klockan 00:42:11
17:42
Skolan rullar på somvanligt här, vi börjar förbereda oss inför finals som är nästa vecka. Det är slutprov i alla ämnen, där man testar allt man lärt sig under terminen. Frågan är hur mycket som fastnat under månaderna, just nu känns det inte som att det är sådär jättemycket. Men efter det börjar andra terminen, och det innebär nytt schema! Kommer inte att byta så jättemånga klasser, men ska bli kul med lite nytt iallafall, och det blir ju en del nya människor också. 
Efter skolan hade jag ett fint samtal på skype med pappa, jättekul att prata med honom, och vi pratade bort en hel del tid. Nu väntar jag på middag, och efter den så blir det youth group! Det är den kvällen på veckan jag alltid ser fram mest emot, och den spenderas i en kyrka. Låter inte så värst spännande, men sanningen är att jag älskar min youth group, den är grym. Har alltid roligt där!

Här får du bilden jag lovade pappa. Hoppas ni andra också gillar min guldiga dunväst, jag fick den av Sam,och vi snackar USA-mode.

All things must change to something new, to something strange

den 2012-01-10 klockan 00:36:32
Snart har fem månader av min tid här i USA gått. Det kan låta som en lång tid, samtidigt som det inte är speciellt länge. En av dom coolaste grejerna som har hänt är hur engelskan blivit en del av min vardag. Min hjärna är inställd på engelska nu, inte svenska. I julklapp fick jag några svenska böcker - och det var en jättekonstig känsla att bara läsa på baksidan av dom. Om jag ska läsa någonting som är tryckt så känns det mer naturligt att läsa engelska, svenskan känns fel på något sätt. Samma sak med matten. Jag kan inte föreställa mig att räkna matte på svenska, dom engelska orden är vad som kommer upp först i mitt huvud när jag sitter med matteläxan. Hur wierd är inte det? Det är svårt att beskriva, men jag älskar känslan jag får när det händer.

A Christmas Break in the US

den 2012-01-07 klockan 20:33:19
13:33
Som utlovat - här kommer bilder från mitt jullov i Texas
amerikansk cookie dough är huuur god som helst, men tyvärr lyckades vi inte lika bra med själva kakorna...
grandma joyce
fick somsagt in en heldag med shopping, och en texaströja var ett måste
provade på väldigt god yoghurt på 3spoons. toppad med reese's såklart!
fredag dec. 30 så bilade vi somsagt ner till San Antonio, ett större ställe ca 4 timmar från där vi bodde
på kvällen åkte vi in till själva stan. Först åt vi middag på en texmex restaurant - och jag kan bara säga att jag aldrig ätit godare tortilla. Kommer bli svårt att äta det igen, för den jag åt är inte lätt att klå. Efter det åkte vi båt längs med floden som rinner mitt genom stan, och det var så otroligt vackert, för alla träd var pyntade över jul och nyår.
min nyårsafton spenderades på Sea World, där vi såg på shower, åkte bergochdalbana, och inte nog med det, vi fick även mata och klappa delfiner!

på kvällen hade dom ett stort fyrverkeri, med livemusik och en massa raketer. Det var sjukt coolt, tror det var det bästa jag sett vad gäller fyrverkerier. Det var en annorlunda nyårsafton - 25 grader varmt och den spenderades i texas, men även om den var annorlunda så var det nog den häftigaste jag upplevt!
hemresan blev somsagt slutet för våran van... Och det var inte lätt att hitta en annan bil med plats för allt vårat bagage. Vi fick ta två taxibilar för att få plats med allting, för vi hade så himla mycket grejer.

Texas var awesome. Kommer aldrig att glömma den här resan!

Each day's a gift, but not a given right

den 2012-01-06 klockan 02:41:43

Vissa nyheter hade jag nog mått bäst av att inte få reda på under mitt år här. Men samtidigt kan man inte hindra tiden från att gå – och ibland händer det hemska, fruktansvärda saker. Under det senaste dygnet har jag fått reda på två dödsfall hemma i Sverige. Det är svårt att tackla, ensam i ett främmande land. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, tänka eller göra.
Men jag ska försöka att lyssna på min kloka, fina mamma, och inte låta det tynga ner mig totalt. Istället ska jag uppskatta varenda dag, och ta vara på det jag har. Lova mig att ni därhemma gör detsamma. Och kom ihåg att jag älskar er oändligt mycket.

 


As long as you're having fun, that's the key

den 2012-01-05 klockan 04:57:21
21:57
okej, just nu är jag så excited att jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till!!
Sams familj ville att jag skulle komma över ikväll. Jag hade ingen aning om varför, men väl där så fick jag en chock kan jag ju säga. Inte alls vad jag hade förväntat mig, men aahh så kul de skulle vara!

Mamma, pappa... vad sägs om en skype snart?

The future depends on what we do in the present

den 2012-01-03 klockan 05:51:37
22:51
Efter 30 timmar på resande fot har vi äntligen landat hemma i Woodville. Det blev ett riktigt äventyr, men mer om det senare. Just nu är jag trött, och efter att ha packat upp det mesta så känner jag mig redo för sängen. Men jag har ett inlägg åt er, som jag skrev alldeles i början av hemresan, eftersom att jag ändå hade min laptop i bilen, och en massa tid att fördriva. Lovar er ett inlägg med min Texasberättelse senare, när jag fixat med bilder och sånt. Men här har ni i alla fall en liten sammanfattning av mitt 2011 (ser nu att den kanske inte blev så liten, men jag skyller på att jag hade lite att göra när jag skrev den). 

2011 har tagit slut, och 2012 har börjat. Mitt 2011 var bra, och det handlade till stor det om USA. Hela första halvan av året kämpade jag mig igenom arbetet med alla ansökningshandlingar, vaccinationspapper och läkarintyg. Ibland kunde det kännas som onödigt mycket att fylla i, men för det allra mesta så var det spännande. Det var ju ”mitt år” som det handlade om. I Maj fick jag äntligen en värdfamilj, och det var väl då det kändes som om allting började på riktigt. Sommarlovet var efterlängtat, och även om det var långt så kändes det som om tiden flög förbi. Tidigt på morgonen den 19e augusti lämnade jag min trygga tillvaro i Sverige och sa hej till USA. Och nu har jag spenderat ca 4½ månad här, vilket i princip är halva min tid. Det känns helt sjukt när jag tänker tillbaka på det, känns konstigt att så lång tid har gått redan. Mina månader här har varit fantastiska, även om det har varit väldigt tungt ibland. Vissa stunder har jag funderat över vad jag egentligen tänkte med när jag valde att åka hit, men dom stunderna har varit få. Många fler gånger har tanken på att jag verkligen lever mitt liv här i USA fått mig att le, så jag klagar inte. Jag har upplevt otroligt mycket som jag aldrig skulle ha fått uppleva om jag valt att stanna i Sverige, och jag har växt i mig själv. Genom att vara här har jag inte bara lärt mig mycket om mig själv, jag har även lärt mig en hel drös med grejer om andra människor.
Något annat den här tiden har gett mig är ett extra hem. Jag har vänner, familj och släkt här, som jag aldrig skulle ha fått träffa om jag inte hade åkt. Och därför är jag så oerhört glad att jag valde att åka hit. Nu har 2012 somsagt börjat, och hur konstigt det än känns att tänka på det så börjar min klocka på ett sätt att räkna annorlunda nu. Helt plötsligt räknar den ner mina dagar, och även om jag har många kvar just nu så vet jag att det kommer gå fort. Men att veta det får mig bara att uppskatta dagarna ännu mer. Let's make this year something special people, and remember that anything is possible if you just believe.

Oops

den 2012-01-02 klockan 21:21:11

14:20

05:20 imorse gick varan van sonder totalt, med 5 och en halv timmes jorning kvar. Vi har varit strandade har sen dess, nu vantar vi pa att ta en taxi till ett hyrbilsstalle. What a day...... Vi kan iaf skratta at det. Nastan