The Corn Maze

den 2011-09-29 klockan 06:02:47
23.02

Hade en grymt rolig kvall!
Varan youth group var pa ett "corn maze". Det ar ett jattestort majsfalt, och sen ar det en enorm labyrint darinne. Det var morkt, och vi var helt vilsna. Tog inte med mig kameran in i labyrinten, men en bild fran bilresan hem far duga. Just nu borde jag sova. I vanliga fall ligger jag i min sang den har tiden. Godnatt! Eller godmorgon Sverige.

Cross Country 2011-2012

den 2011-09-28 klockan 02:57:06

19.56Uppdatering fran ett regnigt Woodville!

den 2011-09-27 klockan 01:45:32
18.45
Hmm... kan val borja med att saga att varan campingtur inte riktigt blev som vi tankt oss.
Karen skadade sig, och vi fick vanda om efter en natt utomhus. Men jag ska inte klaga, for jag drog pa mig en ordentlig forkylning. Har varit dalig till och fran i cirka tva veckor nu, och jag antar att den natten i talt var droppen. Sa vi kom hem lordagkvall, och helgen spenderades hemma, forsokte kurera mig, och idag kanns det battre. Har tagit nagot piller, dricker varmt och kakar halstabletter. Blev tillsagd att skippa traningen idag ocksa.
Som ni ser sa har jag inte min egen dator just nu. Adaptern har gatt sonder... Men jag tajmade det ganska bra (nagra skillz maste man ju ha), den gick sonder i torsdags, och i helgen skickade mamma och pappa ivag ett paket fran Sverige. Sa forhoppnignsvis har jag en adapter inom en vecka! Fram tills dess vet jag inte hur det blir med bloggandet, kan tanka mig att det inte ar speciellt kul att lasa nar jag maste skriva sahar?
Kan lagga in mer bilder da ocksa, for den har datorn ar inte USA:s snabbaste om jag sager sa.


djuren här i huset

den 2011-09-24 klockan 15:30:00
Medans jag är ute i vildmarken (vet ni om att man är tvungen att hänga upp sin ryggsäck i träden på natten förresten? För om man har någonting som luktar (mat) i tältet så är det stor risk att björnarna kommer dit. Jag berättade aldrig det här mamma, förlåt) så tänkte jag att ni skulle få nånting att göra. Har nog inte visat er djuren som lever här i huset.

(Ingen bild. ganska vardelost da meee... min adapter gick sonder och min laptop fick slut batteri.... bilden kommer senare)
Princess. En 16 år gammal hund. Hon är typ döv, och hör inte ens när man säger hennes namn. Hon kan knappt hoppa upp i soffan längre, och gör egentligen ingenting. Plus att hon kissar på golvet på natten ibland. Vi är inte speciellt bra vänner sen förra veckan, när hon snodde min lunch från soffbordet. För att vara ärlig så gillar hon mig bara när jag äter. Vilket är ganska ofta men ändå.


Tiger och Edward. Jag som aldrig gillat katter. Men Tiger gillar mig, så jag gillar honom! Speciellt förtjust är han i att lukta på mina handleder, tror det beror på parfymen. Vi kommer bra överrens. Han är lite galen och gillar att leka med rep. Men jag antar att det är för att han faktiskt är en katt. Edward är mysig, gillar honom också. Han älskar att bli klappad och kliad. Han har mjuk päls, så jag har ingenting emot att klappa honom ibland.

Pluuus att jag måste visa en bild på en annan kisse. Kelsey jobbar på en veterinärklinik, och dom fick in en övergiven kattunge. Så just nu tar hon hand om den här lilla killen på drygt fyra veckor. Hur söt som helst.

Klockan är tidigt och det är kallt

den 2011-09-22 klockan 13:35:31
06.35
Det är omöjligt att sova länge här. Än så länge har jag aldrig behövt mitt larm (som är ställt på 07.00 vaarje morgon)
Kommer nog inte hinna blogga mer idag, men tänkte bara upplysa er om att tidigt imorgon bitti så drar jag upp till Minnesota och lake Superior med Karen och Joe. Vi ska ut och vandra, bo i tält och allt sånt där. Vid den här tiden på året så ändrar löven färg, så det ska visst vara jättevackert. Ska bli jättekul! Så jag är tillbaka på måndagkväll nån gång. Men har faktiskt inlägg som ligger och väntar i utkast, så helt tomt kommer det inte att vara här. Ta hand om er!
umm.. här får ni en bild (som tillochmed är suddig ser jag nu) på några skåp! Om det är någon som inte vet hur skåp ser ut alltså...

Mina ämnen (det här blev låångt)

den 2011-09-21 klockan 04:33:08
13.25
Nu har jag ju fått gå i skolan här i en dryg månad , så tänkte skriva lite utförligare om hur skoldagen egentligen ser ut.
Varje morgon kommer min granne Autumn förbi, så jag får alltid skjuts med henne. Det är nice.
period 1 - biology. Det här är en klass jag tror jag kommer att gilla! Än så länge är det kul i alla fall. Mr. Keefer är en bra lärare, och vi gör ganska coola grejer. Det är lite svårt att förstå vissa grejer, och att minnas t.ex. namnet på alla delar av mikroskopet på engelska är lite knepigt, men själva ämnet är rätt kul.
period 2 - Early US History. Inte min favoritlekion direkt. Och det beror tyvärr på läraren.. Han är väldigt högljudd och gapig, och ska alltid försöka driva med folk. Eftersom att jag måste tänka så mycket under biologilektionen är jag oftast trött när jag ska ha historia, så det är lite tungt. Men själva arbetet har inte varit svårt än så länge.
period 3 - Choir. Japp, jag är med i kören. För din skull farmor! Kören är väldigt stor, så nästan alla mina vänner är med i den. Det är ganska chill, och musik är ju faktiskt aldrig fel, så jag gillar den här lektionen. Enda felet är att vi måste ta sånglektioner i smågrupper en gång i veckan. Och jag kan inte sjunga. Förra veckan var vi tvugna att sjunga solo med läraren. Uh-huh...
period 4 - Contemporary Literature. Min engelskalektion. Det är det ämnet jag måste plugga mest i. Varje vecka får vi en vocabulary-läxa, som består av 20 ord  som vi ska kunna betydelsen av, och varje dag är det olika övningar som har med orden att göra. Arbetet avslutas på fredagen med ett quiz. Orden är svåra, och det blir jobbigare för att jag måste översätta vissa av förklaringarna. Annars så läser vi böcker, och ska svara på frågor/göra olika arbetsblad om dom. Sen terminen började har vi jobbat med "To Kill A Mockingbird". Verkligen en dum bok. Det tycker vi alla.
period 5 - Girls phy.ed. Gympa med en massa tjejer. Den här lektionen kan verkligen vara huuur som helst. En dag kan våran idrott vara att gå fem varv runt friidrottsbanan. Annars kan vi spela volleyboll, tennis, jaa lite allt möjligt. En väldigt chill lektion, en rolig klass, och Mrs. Larson är en bra lärare!
lunch - 30 minuter, men känns mycket längre. Sen jag gjorde om mitt schema (bytte ut Team Sports mot Girls phy.ed) så har jag dessutom lunch med de tjejerna jag umgås mest, så det känns roligt! Saknar dock mina tidigare lunchkompisar..
period 6 - study hall. Brukar se till att börja med min engelskaläxa på den här timmen. Annars sitter jag vid datorn och chillar (som nu)
period 7 - sewing. Det här hoppas jag blir en rolig klass! Än så länge har vi bara gjort ett projektarbete om modets historia, och just nu gör vi varsin bok, som vi fyller med olika stygn. Vi har oxå fått läsa en bok om hur man trär symaskinen, och hur man lyfter och sänker pressarfoten. Julia var väldigt taggad, för hon har aldrig använt en symaskin förut. Jag fick lite av en chock när hon berättade det. Men tydligen är det ingenting man gör i skolan här i USA. Min lärare Mrs. Schmoker är hur gullig som helst, och hon älskar att berätta historier, om allt möjligt. Hon gör lektionerna så himla roliga, så jag ser alltid fram emot den här timmen.
period 8 - Algebra I. Det här är alltså matten jag läser. Och matte är matte även här i USA. Som Mr. Hush brukar säga, "Tove, 2 plus 2 is 4 in Sweden as well, isn't it?" Det som kan vara svårt att förstå är orden, men för det mesta löser det sig. Dom valde att sätta mig i den här matteklassen fast jag redan läst den här matten, men jag ska inte klaga. Det innebär bara att läxorna blir mindre jobbiga. Eller borde inte saga mindre jobbiga, för även om dom är lätta så tar dom TID. Mr. Hush är grym oxå, så det är ett stort plus!
Sen är mina lektioner slut. Jag börjar 8.15 och slutar 3.20, och varje lektion är 45 minuter lång. Sen har jag Cross Country direkt efter skolan. Och jag börjar komma in mer och mer i skolan nu, vilket känns skönt.

Somsagt, just nu har jag Study Hall, och har just gjort klart min engelska. Turligt för mig så hade jag skrivit nästan hela det här inlägget för typ en vecka sen, så jag slapp klippa och klistra in allt för många bokstäver.

Idag efter skolan är det XCountry som vanligt, och sen blir det Team Dinner, eftersom att vi har ett meet imorgon. Bara tre meet kvar nu, och känns skööönt. Men kommer sakna träningarna, det erkänner jag. Vore det inte för tävlingarna så skulle jag typ kunna göra det här resten av året, för det är så mycket roligare än vad jag nånsin kunde föreställa mig.

olika svar på lite olika frågor

den 2011-09-21 klockan 01:05:58
20.20

Har fått lite mejl på facebook om lunchen, så igår och idag tog jag tag i det hela.


Min lunch igår


Sams lunch idag
(måste nästa skratta när jag ser bilderna. Känns väldigt... USA)

Det är alltid två alternativ, som idag var det pizza eller chicken wrap. Sen kan man köpa till mjölk, sallad och/eller frukt. Oftast finns det någon slags sallad som är gratis också. Vad jag tycker om maten... hmm, den är helt okej. Amerikansk, som jag sa, men jag går då inte hungrig! Enda felet är osten. Jag gillar inte ost. Samma sak med mjölk. Brukar få höra en del skämt att jag är på fel ställe, eftersom att Wisconsin är "the dairystate", och jag gillar varken ost eller mjölk. Meeeen det gör ingenting, jag tar med mig min vattenflaska och skippar osten när det är cheeseburgers, och lika glad är jag ändå!

Josse, du undrade om jag skulle åka till Hawaii. Min organisation CETUSA ordnar en resa dit i februari, och vi skrev faktiskt ut ansökningspapperen igår. Ska snacka igenom det med mamma och pappa, för det vore grymt!

one month down!

den 2011-09-19 klockan 18:15:00
tidsinställer så ni får nått kul att läsa medans jag sitter på min engelskalektion och har.. roligt?
En månad. 31 dagar. Det är så länge jag har varit här nu. Det känns helt sjukt.
Ibland känns det som om jag kom för en vecka sen, men samtidigt kan det kännas som om jag har hunnit med saker för ett år.
Jag gör saker jag inte gjort förut. Jag vågar prova nya grejer, vågar försöka. Och jag har grymt roligt! Jag har fått uppleva några riktiga "Wow, det här är verkligen som en high school movie" ögonblick.
Klart att det inte varit en dans på rosor hela tiden. De tre första dagarna här i Woodville var riktigt tuffa. Gud vad jag kände mig nere då. Undrade vad jag egentligen gett mig in på. Men sen dess har det bara gått uppåt. Och just nu är jag bara så himla lycklig att jag får chansen att göra det här.
Tror inte jag sagt det här förut, men till er som läser, tack för att ni gör det! Ta hand om er. Kram!

lycka

den 2011-09-19 klockan 04:05:35
21.05
Kolla vad mina fina vänner hade gett mig i ett paket som fick öppnas den 17e september (igår alltså). Som jag har längtat efter det här tjejer! Taaaack!!

Helgen i bilder

den 2011-09-19 klockan 01:44:57
18.44
Fredag - peprally och football

Lördag - cross country, bio, glass och sleepover hos Kelsey (som har en HOT TUBE)

Söndag - 3½ timmar på walmart med delar av Cross Country laget. Jag lovar att jag är trött nu

Three cheers for Baldwin-Woodville High

den 2011-09-16 klockan 23:08:52
16.08
Första dagen jag är hemma innan halv sex en vardag sen skolan började! Ingen träning efter skolan. Men... vänta nu, ingen träning? Klart vi hade träning. Kvart över sex imorse... det var kallt. Och tidigt. Och kallt.

Efteråt käkade vi iallafall frukost tillsammans på skolan, så det var mysigt. Men jag fick passa mig dom första lektionerna, för det kändes som om ögonen skulle falla igen, inte bara en gång. Tur att det är homecomingweek, det innebär att lektionerna varit kortare, bara 40 minuter.

Efter sista lektionen hade vi ett peprally, för ikväll är det Homecoming Game! Sam kommer och hämtar upp mig halv sju och sen bär det av till skolan. Gooo Blackhawks!


Hard work

den 2011-09-15 klockan 20:02:55
13.03

Jag sitter i skolan just nu, har Study Hall. Forsoker gora min vocabulary-laxa. Vi ska skriva om slanguttryck och olika uttryck fran en speciell dialekt till "vanlig" engelska. Kan ju inte saga att det ar enkelt direkt... kande typ igen max en fjardedel av orden nar jag fick papperet. Brianna kom just forbi och skrattade at mig sa hon blev tvungen att satta sig pa golvet. Hoppas verkligen att det inte var mina oversattningar hon skrattade at. Jag tror stenhart pa dem namligen.

Annars? Idag pa biologin kollade vi in levande kryp/sma vattendjur genom mikroskop. Jag tror aldrig jag har gjort det forut. Det var huuur coolt som helst!

Ikvall direkt efter traningen sa ska vi jobba for volleybollen igen, sa annu en dag kommer jag inte komma hem fore nio. Men klagar inte, det ar kul! Och helgen ar ganska fylld den med, homecominggame, lejonkungen i 3d och en shoppingtur ar planerna hittills. Plus skype med lillan♥

Homecomingweek monday+tuesday

den 2011-09-14 klockan 13:23:41
Måndagens tema - camo/blaze orange


På kvällen hade vi ännu en team-dinner
Igår var det turisttema, plus att korridorerna dekorerades. Efter skolan hade vi ett meet. Jag kom på 5e plats och fick en medalj. Skooj, men bussresan hem var ännu bättre. Jag skrattade i över en halvtimme, inget skämt. Love my team!!Just having a good time

den 2011-09-14 klockan 04:23:59
21.23
Livet rullar på bra här, jag trivs bättre och bättre för varje dag, älskar att vara här! (vadå tönt?) 
Lovar att det kommer ett inlägg med en massa bilder (okej, stryk massa, men bilder iallafall) senare i veckan, när jag lyckats få tid att ordna ihop det på nått bra sätt
Våra skåp i omklädningsrummet. Säger bara High schoooool

var vi än är, är det ändå samma himmel, samma värld

den 2011-09-12 klockan 07:55:07

"Swedish exchange student"

den 2011-09-12 klockan 01:25:35
20.39
Woodville har en tidning som kommer ut en gång i veckan. Karen hittade den här bilden i tidningen, från första tävlingen jag var med i. Får väl bjuda på den bilden...

football...zzZz...

den 2011-09-11 klockan 21:55:04
14.55
Karen försöker få mig insatt i football.... men det är svårt. Har spenderat de senaste två timmarna sovandes i soffan framför teven. DET ÄR INTE SPÄNNANDE PÅ NÅGOT SÄTT. Men nu somnade hon också, så jag kanske inte gjorde något fel? Det är väl så vi socialiserar med varandra här i Woodville!

Dreams are necessary to life

den 2011-09-10 klockan 05:19:48
22.19
Fick frågan om jag ville följa med på en football-match ikväll (på en date, hah) men bestämde mig för att stanna hemma och ha ett vänner-marathon med mig själv istället. Första skolveckan är avklarad och jag är trööött. Godnatt! Eller godmorgon?
(förlåt för bilden, det var tidigt + vi var trötta)
Lexi fyllde iallafall 17 igår, och det här var vad som väntade på henne i skolan!

That's how we do it in America

den 2011-09-08 klockan 03:33:26
20:33
Alla läxor är färdiggjorda, känns skönt!

Dagens träning bestod av att springa runt 40 minuter tillsammans med barnen från Middle School. Eftersom att vi har vårat nästa race imorgon så skulle det vara ett ganska lugnt pass, så det var skönt. Sprang och snackade med Craig och Evan mesta tiden, så det kändes inte så jobbigt. Efter det så hade vi en lagmiddag hemma hos Craig, med väldigt god mat! Och världens största kakor.

En video från igår när vi jobbade i kiosken. Evan visar hur magi går till i USA!

Hemlängtan?

den 2011-09-08 klockan 01:04:32
18:04
Jag trivs jättebra här, det gör jag verkligen! Vill absolut inte åka hem. Men just nu skulle jag vilja ge er en stor kram mamma och pappa. Och dig med isa♥

Låååång dag

den 2011-09-07 klockan 03:50:34
20.50
Kvart i nio på kvällen och jag kom just innanför dörren. Skola, cross country, sen jobbade vi i kiosken på volleybollmatcherna. Haft en kung dag! Men ska försöka lägga mig tidigt, jobbar på att bli fri från förkylningen. Nattiiii
ska inte klaga över lunchen (maten), har härligt sällskap!

Tillbaka till verkligheten

den 2011-09-06 klockan 02:14:43
19.14
Hemma igen, efter att ha spenderat helgen + Labor Day (idag alltså) på resande fot. Resan gick i princip ut på att hjälpa Beth och Laura, mina två värdsystrar, att flytta. Vi började tidigt i lördags, då vi körde tre timmar till Karen och Joes stuga. Joe har byggt stugan själv, och han har varit ivrig att visa den. Det är en liten stuga, utan vatten och el, men den var jättemysig. Och nu håller han på och pysslar med den så ofta han kan, han planerar att bygga ut den, dra in ström m.m. 
Resten av lördagen hjälpte vi Beth att flytta in på collaget, sen åt vi middag med släkten. 
Söndagen började lika tidigt, då vi körde ytterligare tre timmar för att komma till Milwaukee, där Lauras lägenhet skulle tömmas, för hon skulle flytta till en annan. Jag tror vi bar grejer i fem timmar. Sov hela bilresan tillbaka till stugan. 
Idag så gick jag, Karen och Beth en promenad runt något stort naturreservat, sen åt vi lunch med Karens mamma på Pizza Hut. Och nu är vi hemma igen.

Jag ligger här i sängen med tjocksockarna på (tack för dom Monica!!) och fryser. Stugan hade ingen värme, och det fanns inga fönster isatta, bara myggfönster. Och självklart var det de kallaste nätterna på hela sommaren i helgen. Tror inte jag har varit ordentligt varm sen i lördags, så nu hoppas jag bara att jag slipper bli sjuk. Har en klump i halsen, men håller tummarna för att den ska vara borta imorgon!

Lassar på med lite bilder. KRAM


jag vet inte vad ni vill ha bilder på... vad vill ni ha bilder på?

Ett sms ändrade planerna för kvällen.

den 2011-09-03 klockan 07:25:31
00.25
Älskar att jag får chansen att göra saker jag aldrig gjort förut.
Ikväll? Min första bonfire. Min första "American s'more".

Ice Cream run!

den 2011-09-03 klockan 03:18:49
20.18
Idag på träningen gjorde vi en Ice Cream Run! Vi sprang hem till en av våra coacher, och där bjöds det på glass! Och inte lite glass heller.. Utan det var uppladdat med fem eller sex olika lådor med glasstrutar, glasspinnar och andra sorters glass. Tror inte någon av oss var speciellt sugna på middag när vi åkte hem (tack och lov fick vi skjuts). Vars händer det här, om inte i USA? Nejmen seriöst, det här borde vi införa i innebandylaget där hemma. För det kändes SÅ värt det att springa, bara för den där glassen.

Hursomhelst.. det är fredagkväll, och jag ligger hemma framför datorn. Träningen drog ut på tiden, och vi ska upp tidigt imorgon. Så det blir jag och matteboken ikväll! Fast jag kom just på att jag glömde papperet där det stod vilka uppgifter vi skulle göra på skolan. ÅH. Måste styra upp det här med papperen alltså. (Note to myself: skriv inte upp matteuppgifterna på baksidan av sewing-papperet i framtiden)


Jag skulle göra en macka, men vi hade inget smör? Hittade en burk med Butter Flavor. Det funkade det oxå

Första dagen

den 2011-09-02 klockan 03:56:09
20.56
Första skoldagen - check
Första tävligen med Cross Country - check

Är ganska trött, och på skolan har lektionerna inte riktigt dragit igång än, så det finns egentligen ingenting att berätta. Men kan i alla fall säga att jag var inte tvungen att sitta ensam inne på tjejtoan och äta lunch, utan jag hittade några tjejer att hänga med! Det var min största rädsla, att inte känna någon i cafeterian. Men jag hade tur, för på min Study Hall så var det en tjej jag kände igen från "the lock in" som jag var på förra fredagen, så vi hade lunch tillsammans. Pizza, ett äpple och chokladmjölk. Japp, jag är i USA!

Cross Country tävlingen då... Var vääldigt nervös innan kan jag säga. Och med en temperatur på över 90 grader så kändes det inte roligare direkt. Men tävlingen gick väldigt bra för vårat lag, vi kom på andra plats! Och jag är nöjd över min egen insats, verkligen. Dock kände jag att det här med att tävla inte riktigt är min grej... Jag gillar träningarna vi har, och laget är underbart, men själva tävlingsgrejen... Nja, får fundera på om det är kul eller inte.

Nu borde jag egentligen kolla igenom de två läxorna jag fick tills imorgon, men bra som jag är så glömde jag båda på skolan. Tror jag ska skylla på att jag inte förstod att vi skulle lämna in dem imorgon. Men det var ändå bara papper som skulle skrivas på, så jag hoppas det inte gör så väldigt mycket.
Jag och Autumn imorse
Cross Country tjejerna - grymt skönt gäng!

Behöver jag säga nånting? Jaa det var coolt att gå ut från skolan och åka i den här till Cross Country tävlingen