68 DAYS

den 2011-10-25 klockan 23:49:43
16.49

Idag var nog en av dom coolaste skoldagarna jag upplevt här, hittills iallafall. Eller, vet inte om cool är rätt ord, men jag måste nog använda det ändå.
Vi hade en "föreläsare" som pratade med oss, hela dagen. I 20 år så har han åkt runt i Wisconsin och pratat om förintelsen, och om hur det kan hända igen, var som helst, när som helst. Han var inte med om det själv, men han visste vad han snackade om.
Första tre timmarna (!) så berättade han en historia, och även om dom där tre timmarna var långa, så var det bra. Tror han fick nästan alla i hela publiken att leva sig in i det hela. Och efter lunch pratade han om hur det kan hända igen, hur det finns runt omkring oss idag. Om rasism. Och han fångade verkligen allas uppmärksamhet. En anledning till att jag tyckte det var så coolt är att det var så annorlunda från Sverige. Här i USA så visar eleverna respekt på ett helt annat sätt än hemma. När han pausade så var det knäpptyst, ibland i 15 sekunder. Ingen fnissade, kom med skämt eller skrattade. Alla lyssnade. Faktiskt grymt häftigt. Men det är inget ovanligt här. Lärarna får uppmärksamhet på ett helt annat sätt än i Sverige. 

När jag kom hem tog jag en springtur, och efter det en varm dusch. I fredags sprang vi i shorts och linne, idag var det löpartights och underställ som gällde. Antar att hösten måste komma hit nån gång också...
Hursomhelst, nu väntar läxan på mig. Med andra ord, ännu en glamourös dag i Woodville, Wisconsin!

Lexi och jag efter konserten vi hade igår kväll

Kommentarer
Postat av: mamma

Hej.

Kul att läsa om föreläsningen. Tänk vad lite ömsesidig resekt kan betyda. Sen måste man nog vara lite av en berättare för att kunna fånga en publik i så många timmar.

Hur gick koncerten? Så fina ni var!!

Kram

2011-10-26 @ 18:08:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback