We're dancin' on the edge of the Hollywood sign

den 2011-10-30 klockan 17:48:06
11.47

Fredag:
Skolan var som vanligt, hade inte behövt oroa mig för biologiprovet i alla fall, för det var inte speciellt svårt. Mitt längsta svar var på tre meningar, så det säger väl en hel del? Är mest multiple choise, eller frågor när man ska matcha ett påstående med ett uttryck. Har man hängt med på lektionerna så klarar man sig bra.
Efter skolan hade vi våran sista team dinner, hemma hos ms. Pollock. Hon hade gjort jättegod mat, så det var härligt. Har sagt det förr, men kommer sakna det!
På kvällen gick jag över till Autumn, för hon hade ett party. Vi spelade just dance 3, snackade, dansade och höll på. Hade en jättebra kväll, verkligen. Och det är ju ganska skönt att det bara är tre hus när jag ska hem. Men en grej är lite rolig, och det är att Autumn skulle lätt skjutsa mig om jag ville det. Men... tror jag överlever tre hus somsagt.

Lördag:
Började tidigt med ett skypesamtal med mamma(♥). Halv 10 var jag färdig att gå tillbaka till Autumn. Hon, jag och Gina åkte med Ginas mamma till Woodbury för att klara av shoppingen inför våra halloweenkostymer. Efter x antal timmar var vi färdiga att åka hem till Gina för att börja själva arbetet med dom. Kom hem från henne klockan sex, och då hade jag inte ens börjat med min tutu. Så jag gjorde klart den, samtidigt som jag gjorde färdigt matteläxan. Klockan nio hämtade Autumn mig och vi åkte iväg på en bonfire hos Emily, i Baldwin. Det var nice, och träffade massa härliga människor där. Träffade också George, en utbytesstudent från Georgien, för första gången. Vi har engelska tillsammans, men har aldrig snackat förut, så det var kul. Kvällen slutade med en hot fudge sunday på McDonalds (avis jullan???) tillsammans med Autumn, Lexi och Gina.

Idag var det upp tidigt för att åka till kyrkan som gällde. Nu är jag hemma, och funderar på att ordna någon lunch. Har också en kamp med mig själv - ska jag ut och springa eller inte? Får se hur det slutar. Av nån anledning så har jag ont i ryggen/höften, vet inte vad jag har gjort. Så försöker klura ut om det skulle försvinna eller förvärras när jag väl börjar springa. 
Idag är det Karens födelsedag, vet inte om det innebär att vi ska göra nått speciellt, men jag får väl reda på det senare.

I fredags var alla väldigt aktiva när det gällde att ta bilder, så nu har jag en hel drös att dela med mig av. Och för att ni ska få lite bättre koll på vilka jag snackat om...

Hanna, Emily, Heather, Miranda, jag, Lexi och AutumnSWEDISH FISH. Amerikanerna älskar detta godis, jag förstår dom inte...

Och mamma - vattenproblemet är löst!

Time of my life

den 2011-10-28 klockan 18:00:00
11.00

Hade en awesome kväll igår. Autumn hade klagat över att hon hade så mycket läxor, så jag kände att jag behövde muntra upp henne litegrann. Så efter middagen bakade jag pitekaka och gick över till henne! Slutade med att jag blev kvar där och hjälpte henne att baka kakor till hennes spanskaklass. Det blev en rätt sen kväll, och jag hade egentligen 2 prov, en muntlig presentation och en matteläxa att plugga på till idag. Men vet ni - jag är ju faktiskt i USA. Det gäller att göra rätt prioriteringar. Jag har bara det här året på mig, så det gäller att passa på och göra det så bra jag kan!Och mamma - jag har skaffat extra filtar, plus att jag försöker lära mig hur man slår igång värmen. 
Konserten gick rätt bra, tror jag. Du vet att jag inte är speciellt musikalisk, så jag kan inte riktigt lämna ett bra omdöme. Men dom säger att den var okej iallafall. Tydligen brukar höstkonserten den sämsta av dom alla, för vi har inte övat så länge. Julkonserten ska vara bättre säger dom.

preparing tomorrow's lunch

den 2011-10-27 klockan 02:37:23
19.37

Funderar allvarligt på att satsa på en karriär som kock. Jag menar, med min talang... Vad kan gå fel?
förresten, smakade just fisk för FÖRSTA GÅNGEN sen jag kom till USA. Hur har jag klarat mig såhär länge?

68 DAYS

den 2011-10-25 klockan 23:49:43
16.49

Idag var nog en av dom coolaste skoldagarna jag upplevt här, hittills iallafall. Eller, vet inte om cool är rätt ord, men jag måste nog använda det ändå.
Vi hade en "föreläsare" som pratade med oss, hela dagen. I 20 år så har han åkt runt i Wisconsin och pratat om förintelsen, och om hur det kan hända igen, var som helst, när som helst. Han var inte med om det själv, men han visste vad han snackade om.
Första tre timmarna (!) så berättade han en historia, och även om dom där tre timmarna var långa, så var det bra. Tror han fick nästan alla i hela publiken att leva sig in i det hela. Och efter lunch pratade han om hur det kan hända igen, hur det finns runt omkring oss idag. Om rasism. Och han fångade verkligen allas uppmärksamhet. En anledning till att jag tyckte det var så coolt är att det var så annorlunda från Sverige. Här i USA så visar eleverna respekt på ett helt annat sätt än hemma. När han pausade så var det knäpptyst, ibland i 15 sekunder. Ingen fnissade, kom med skämt eller skrattade. Alla lyssnade. Faktiskt grymt häftigt. Men det är inget ovanligt här. Lärarna får uppmärksamhet på ett helt annat sätt än i Sverige. 

När jag kom hem tog jag en springtur, och efter det en varm dusch. I fredags sprang vi i shorts och linne, idag var det löpartights och underställ som gällde. Antar att hösten måste komma hit nån gång också...
Hursomhelst, nu väntar läxan på mig. Med andra ord, ännu en glamourös dag i Woodville, Wisconsin!

Lexi och jag efter konserten vi hade igår kväll

October, 24

den 2011-10-24 klockan 12:26:04
5.26

Klockan är halv sex, och jag är uppe. Mitt rum är som en frys, det är omöjligt att sova. Nu ska jag lägga mig i badkaret och försöka tina upp. Tur att jag somnar klockan 10 på kvällarna, annars skulle livet vara rätt tungt.
Två bilder från i lördags
Sam och hennes mamma tog med mig på ett "Scandinavian meal" i en kyrka i Hudson. Åt svenska köttbullar, en massa norska bakverk (har jag berättat att Sam är besatt av Norge?) och träffade två svenskar! Var nog konstigaste känslan jag känt hittills att bara börja prata svenska. Det var svårt.
På kvällen var jag med Autumn och Lexie på ett youth event. En tävling som handlade om att förvandla sin lagkamrat till en mumie, hay ride och bonfire.

ISA!! loggga in på min spotify

Cross Country (mest för dig pappa)

den 2011-10-22 klockan 04:30:57
21.30

Okej, om ni är less på att höra på allt mitt snack om cross country så kan ni skippa att läsa det här. Linnéa, du kan ju hoppa direkt till BILDERNA (som jag är så dålig på att ladda upp...!?). 

Anyways. Sista racet idag, sectionals. Och självklart ville coach Pollock att vi skulle prestera så bra som möjligt. Under hela säsongen har hon varit på mig om det, och speciellt under de senaste veckorna. Inte på ett dåligt sätt, absolut inte, hon har bara försökt peppa upp mig. Ska inte ljuga, ni som känner mig vet det nog redan, men jag är väl inte den personen med bäst självförtroende. Racen jag har sprungit här, jag har tagit mig igenom dom med bra tider, men jag har aldrig gett allt. Inte enligt henne i alla fall. Och efter förra veckan kom Sam's mamma och sa samma sak. Och Sam har också varit på mig hela veckan. "Spring så fort du kan Tove, känn inte att du måste vänta in dom andra i vårat team. You can do it." Och Miss Pollock sa idag att "Det här är en lagsport, men det är även en individuell sport. Du vågar." 
Jag har aldrig varit en löpare. Och innan jag började med det här var min inställning "inga krav, ta det inte för seriöst, bara spring". Jag har inte riktigt vågat ta det på allvar, för då har det känts så jobbigt. Det är hur jag tagit mig igenom säsongen. Och idag skulle inte få vara nått undantag.

Men - idag blev ett undantag. Jag kan ärligt säga att idag försökte jag verkligen. Jag slog mitt PR med 45 sekunder, och det är något jag är himla stolt över. Jag kom till USA med inställningen "jag ska ha ett race under 18 minuter innan jag är färdig med det här". Idag sprang jag på 16.31. Det är en förbättring på över 2 minuter från mitt första race, och jaa, jag är nöjd. Kan inte fatta att jag sitter här och skriver det här om mig själv - kanske har jag tagit till mig USA mer än vad jag själv inser? Här är man inte lagom. Här är man bra!

Joe köpte en ny kamera tidigare idag, så jag har lite bilder från själva löpningen. Plus några andra, allt för att göra er nöjda!PS. Pappa, kommentaren "Go for it dude!! coola pappan du vet. Kram" gjorde min morgon. Tack!

This is peace, and the true happiness

den 2011-10-21 klockan 03:16:01
20.15

En massa små, obetydliga saker, gjorde tillsammans min dag till en riktigt bra dag. Älskar såna dagar. Kan ge er ett exempel. I lunchkön vänder sig Breanna om och säger "Tove, jag har någonting åt dig." Och ur sin väska plockar hon upp en reese's cup. Det är mitt absoluta favoritgodis här i USA. Hon hade fått den under 5th period, och ville inte ha den, så då tänkte hon på mig och sparade den. Och min lunch var räddad.

Imorgon är det sectionals, vårat sista race för säsongen. Och Sam gör sitt sista race, efter att ha sprungit cross country i 6 år. Så jag tänkte överraska henne efteråt! Plus tacka henne, för hon och hennes familj har gjort så himla mycket för mig under min tid här. Hur...?


Med svenskt godis! Råkar veta att daim är hennes favoritgodis från Norge, så jag skickade efter lite från Sverige (nästan samma sak?). Sen är det lite annat jag tycker hon måste prova på.
PS. Josse, imorse vaknade jag, och kom ihåg en del av min dröm. Gissa vad - det jag kom ihåg var på engelska. Himla cool känsla måste jag erkänna.

One does not love breathing

den 2011-10-20 klockan 02:49:52
19.49

Har varit lite dåligt med uppdatering sista dagarna, men har haft ganska mycket i veckan.
Gjorde om mitt schema i måndags, bytte från algebra 1 till algebra 2, vilket kändes som rätt sak att göra. Samtidigt flyttades några klasser om, bland annat engelskan. Där höll vi på med ett arbete två och två, och eftersom att jag bytte klass, så måste jag göra allting själv nu. Vilket betyder dubbelt så mycket arbete, så jag har haft att göra. Plus att matten tar mer tid nu.

I afton, direkt efter Cross Countryn (bara torsdag och fredag kvar nu, vad hände med tiden!?) kom Katelyn och hämtade mig (hon fick sin(sitt?) licence IGÅR, gissa om hon kände sig nöjd över att kunna komma och plocka upp mig själv), för våran youth group hade en soup supper där vi skulle jobba. Så jag hängde där ett tag, åt middag i form av två väldigt goda kycklingsoppor, och sen fick jag skjuts hem igen. Nu har jag gjort färdigt algebran och engelskan för ikväll, bara biologin kvar. Men ska gå ner till macken innan det, för att få tag i veckans tidning. Sams mamma berättade för mig att jag var med på en bild, och hon hotade att skicka tidningen till mamma i Sverige om jag inte köpte den. Så bäst att jag skaffar mig den, för jag vet att hon menar vad hon säger!

Här har ni en bild på den amerikanska versionen av kanelbullar. Dom är inte små. Men sjukt goda!

Måndag den sjuttonde oktober

den 2011-10-17 klockan 20:20:56
13.21

Jag har studyhall (för fjärde gången idag...) och inga läxor kvar, så här kommer svar på två frågor


josse
om hemma:
random fråga, drömmer du på engelska??? :O
Inte förvånad att den frågan kommer från dig josse! Svaret är nej det gör jag inte. Mina tankar är en blandning av svenska och engelska, men drömmarna är på svenska än så länge.

Anna om If you want to be happy, be:

Hej:) Jag undrar om du får studiebidrag nu när du är i usa?

Hej:) Nej det får jag inte. Jag tror att man kan få det om man väljer att åka som utbytesstudent till ett europeiskt land, men inte till USA.


hemma

den 2011-10-17 klockan 02:25:18
19.25

Efter en helg, 106 mil, över 11 timmar i bilen och alldeles för lite vanlig mat/sömn så är jag hemma igen! I fredags åkte vi upp till stugan. Lördagen körde vi ner till Milwaukee för att gå på zoo, och sen körde vi tillbaka till stugan för att sova. Upp tidigt imorse, sov mig igenom kyrkan, klockan 12 var det dags att sätta sig fram för teven, the Packers spelade som vanligt på söndagar, och sen körde vi hem igen. Kokade mig havregrynsgröt, och nu ska jag bara vila. Har haft en helt okej helg. Hade en rätt dålig dag igår, och hade en dålig morgon imorse. Men nu ska jag lyssna på bra musik, och förhoppningsvis är jag på bättre humör imorgon! Hoppas att lite av mitt svenska favoritgodis ska hjälpa till att höja humöret för tillfället. Lovar att lägga in bilderna senare också

Okt. 14, 2011

den 2011-10-14 klockan 03:15:02
21.55 (jag har somnat runt 10 hela veckan, men nu är racet bortgjort, kan vara vaken!)

Fick mitt paket idag! Kändes som julafton. Tror mamma hade lite roligt med att göra paketet, fick en svensk flagga att ställa på bordet (tror det var vad du ville jag skulle göra i alla fall?), vinterkläder och en maaassa godis. Plus fiberhavregryn och PÄRLSOCKER. Äntligen kan jag baka äkta chokladbollar. Eller kanelbullar. (förresten, sa jag massa godis? menade MASSA)
Och på tal om kanelbullar... I början av september råkade jag säga att kanelbullens dag var 14 oktober, inte 4e. Tänkte inte speciellt mycket på det, men alla har längtat så mycket, så jag har inte haft hjärta att tala om att dom redan har missat den. Så imorgon, när vi har en två timmars sen start i skolan, ska vi träffas klockan 8, göra bort fredagens träningspass och sen äta Emily's pappas "homemade cinnamonrolls". Han har gjort dom åt oss en gång förut, och jag kan säga att jag inte ens känner mig lite skyldig över att ha tagit fel på datumet!

Hade även det näst sista racet idag! Kändes fantastiskt att snart vara klar med tävlandet, nu är det inte mycket kvar. Det här var även vårt viktigaste race för säsongen. Vi hoppades på att bli tvåa i våran conference, men vi missade den platsen med 1 poäng. Det innebär att om en av våra löpare bara hade passerat EN annan löpare så hade vi tagit andraplatsen. Menmen, sånt som händer. Det var iallafall en härlig löpdag. Gjorde rätt bra ifrån mig, och fick ett... band av något slag. Vet inte vad det kallas på svenska, men en vimpel eller någonting. Kul, gillar när jag får chansen att samla på mig lite minnen från sånt här. Därför köpte jag också en tshirt därborta, för jag menar, jag kommer aldrig att göra om det här. Om en vecka är Cross Country säsongen över. Känns typ sorgligt att jag redan börjar göra saker för sista gången.

Snygga jag i min snygga tshirt med min snygga Ribbon i handen. Sa jag att jag tyckte jag var snygg? 

Living Life

den 2011-10-13 klockan 14:20:29


Life is not a race - but indeed a journey. Be Honest. Work Hard. Be Choosy. Say "thank you", "I love you" and "great job" to someone each day. Go to church, take time for prayer. The Lord giveth and the Lord taketh. Let your handshake mean more than pen and paper. Love your life and what you've been given, it is not accidental ~ search for your purpose and do it as best you can. Dreaming does matter. It allows you to become that which you inspire to be. Laugh often. Appreciate the little things in life and enjoy them. Some of the best things really are free. Do not worry, less wrinkles are more becoming. Forgive, it frees the soul. Take time for yourself ~ Plan for longevity. Recognize the special people you've been blessed to know. Live for today, enjoy the moment.
Bonnie Mohr

If you want to be happy, be

den 2011-10-12 klockan 02:39:22
19.39

Tva bra saker som hant i mitt liv.
Igar mailade varldens finaste lillasyster sitt skolfoto, som verkligen var huuur fint som helst, och som nu ligger utskrivet pa min byra.
Idag nar jag sitter med mattelaxan kommer Joe in och sager "det verkar som om du fatt paket fran Sverige." Helt ovantat, ett paket fran farmor, innehallande tva par stickade vantar och ett kort. Behover jag saga mer? Just nu ar det en valdigt lycklig tjej som sitter har och skriver!
20.38
En liten uppdatering. For en stund sen upptackte vi att kvittot jag skulle skriva pa inte handlade om farmors paket, som vi trodde. Det var ett annat paket, som maste hamtas pa posten. Paketet fran mamma och pappa har alltsa kommit, efter 2 och en halv vecka. Like Christmas, only in October

Forlat for att jag inte ar en jatteduktig bloggare...

den 2011-10-09 klockan 16:24:49
9.24

...Men mitt problem ar bara att jag ALDRIG vet vad jag borde skriva. Lite grejer har jag ju hunnit med under de senaste dagarna, bortsett fran mina chokladbollar menar jag. Har dock varit riktigt skont att inte har alltfor mycket inbokat i helgen, for jag behovde verkligen vila, och jag behovde tid att fixa med grejer jag inte hunnit med an. Hursomhelst - lite bilder.

Var pa FMSC och hade roligt med en massa fina manniskor. Efterat var jag pa en tjejkvall hos min granne med dom har flickorna. Hade en av de roligaste kvallarna sen jag kom hit! Mindre kul att stanna kvar for lange, somna klockan 2 och ga upp for cross country klockan 7. Men det var latt vart det!


ANTLIGEN EN NY TANDBORSTE! Antligen en ny tandborste? Seriost? Jaa det ar seriost. Jag tror aldrig jag berattade nagot om min tandborste pa bloggen, men min hund at den. Inget skamt. Hon gick in i mitt badrum, och nasta gang jag kom in sa lag tandborsten mitt pa golvet. Hon tog den alltsa ur min necessar. Jag visste inte om jag borde skratta eller grata, men nu har jag i alla fall en ny. Och det ar inte det lattaste att fixa har i Woodville, for vi har ingen affar! Och det var inte sa roligt att borsta tanderna med en annan tandborste ur min necessar som smakade parfym.

Jag fick ett meddelande pa facebook igar. Mina vanner beskriver den har killen som wierd, creepy and freaky. Och eftersom att han borjade prata med mig genom att beratta att han just sett mig ga in genom ytterdorren till mitt hus (han visste att det var mitt hus, jag vet fortfarande inte hur han ser ut) sa maste jag nog halla med. 

Mitt har ar langre. Eller ar det bara onsketankande??

Antligen har jag fatt nagot gjort med mina bilder fran Sverige. Fick med mig en bunt innan jag akte, och har inte vetat hur jag ska lyckas ha dom framme. Men i helgen kopte jag en ram pa Walmart, och nu hanger dom pa min vagg. Lycka!


Igar var jag och min familj pa Reeve Fall 5K, en 5km lopning/gang som vi ordnade med varan kyrka for att samla in pengar till "special olympics". Sa vi hjapte till och jobbade med olika grejer. Det ar haftigt vad involverad man ar i kyrkan har, helt annars fran Sverige. Fint vader (8 oktober och jag gick runt i shorts och tshirt) och en hel del folk. Sa det var en harlig grej att gora.

Och har ar ett meddelande till er mamma och pappa - varfor ar ni sa vilsna?? Ni svarar inte pa mina mejl nar jag faktiskt har nagonting VIKTIGT att saga, men ni kan kommentera typ "snygga chokladbollar". Jag vet att ni blev imponerade av att jag faktiskt lyckades att baka natt, men det var inte livsviktigt att fa det bekraftat. Och jag vet att ni laser det har sa nu har ni ingen ursakt for att inte checka eran inbox! Puss

hur bra ar inte jag??

den 2011-10-07 klockan 22:14:17
15.14

Okej, jag erkanner, jag har inte smakat dom an... men jag vet att dom kommer smaka lika bra som dom ar snygga!

HEJ.

den 2011-10-06 klockan 18:07:34
11.07
Ar faktiskt pa riktigt bra humor just nu! Var uppe tidigt for traning, vi sprang ca 7 miles, och klockan ar bara 11. Hela dagen finns kvar. Mindre roligt ar val det som kommer harnast... Har bestamt mig for att stada mitt badrum. For det behovs verkligen. Men jag ar ensam hemma, youtube ar i full gang och jag ser fram emot att bli fardig sa jag kan gora lunch! Ikvall ska jag ivag pa "Feed My Starving Children" med min youth group. Vi ska packa mat, som sen skickas vidare till folk som behover den. Hoppas ni har det bra hemma. Har star termometern pa +27 grader celsius, det ar den sjatte oktober, sa jag klagar inte! 


nagra tjejer fran min phy.ed class. Igar hade vi en "tjejdag" under lektionen, med andra ord, vi satt och chillade pa tennisplanerna.

Check it out

den 2011-10-05 klockan 03:12:23
20.12
Annu en Cross Country tavling avklarad! Det kanns skont nu, men innan sa hande en lite laskig grej...
Varan coach hade samlat oss tjejer, sa vi satt ner i graset och pratade motstandare innan vi skulle gora varan uppvarmning. Och nar vi stallde oss upp sa blev allting svart, och jag foll ihop pa marken. Passed out helt enkelt. Vet inte varfor det hande eller hur det gick till, men det var obehagligt. Visst, vi har haft 85 grader idag, men sa mycket har jag inte varit utomhus. Hursomhelst mar jag bra nu, sa jag antar att det spelar mindre roll. Tavlingen gick helt okej, vi hade inte vara basta tider, men ratt okej. Banan inneholl en heeemsk uppforsbacke, jag skojar inte, den var brant och lang. Inte lang som i ganska lang, utan lang som i riktigt lang.
Jag ar taggad pa morgondagen, for det ar sista dagen innan en langhelg. Vi har ingen skola torsdag eller fredag. Och imorgon efter traningen ska jag formodligen hanga med Sam och hennes pappa till en akta Dairy Farm. Hennes pappa fragade mig pa skamt forra veckan, men antagligen att jag ar pa! Blir en spannande borjan pa en bra (lang)helg!
Yeees I made it. Kanske inte jatteorginell men inte sa ful som jag hade forvantat mig, med tanke pa min begransade kreativa formaga.

Min helg

den 2011-10-02 klockan 14:12:15
19.47

Longrun. Chicken noodle soup. Galna hundar. Senior Night. Football. Marching. Sleepover. Letters to Juliet. Expo. St Paul. Olive Garden. Streetrace. Film. Mer football. Minneapolis. Heja pa miss P. Utbytestraff. Pumpor. S'mores.

This is my race

den 2011-10-02 klockan 00:39:39
17.39

Just nu ar det mycket som hander har. Har inte tid att uppdatera, men jag lever och har det kanon. Missade dock chansen att fa skypa med min familj idag, vilket kandes trakigt. Under hela min tid har sa har jag bara pratat med mamma och pappa en gang, och Isa tva ganger. Jag langtar efter att prata med er igen!


Jag, Daria och Jule igar pa the football game. Sverige, Italien och Tyskland. Inte illa?