hoppas på hjälp

den 2011-11-15 klockan 03:02:37
20.28


Jag just nu. Dagens läxor...

Efter skolan stannade jag och Anna i gymmet, så jag kom hem tio i sex kanske. Då blev det middag, och sen dess har jag suttit med olika läxor. Hade en lugn vecka förra veckan, men antar att jag får igen för det nu... Har i alla fall planerat att inte göra något mer nu, det här får räcka för ikväll. Dom kan inte förvänta sig för mycket av en utbytesstudent.
Gymmandet blev i alla fall mer seriöst idag (hjälp). American Football coacherna hjälper en att fylla i statistik på hur mycket man orkar göra av allting, och sen får man ett träningsprogram baserat på det. Så idag har jag testat på grejer jag aldrig gjort förut... Och Mr. Keefer's kommentar när han och den andra tränarn hjälpte mig att göra squads var "det kommer kännas värre imorgon. Och vänta bara tills på onsdag". Så jag börjar fundera vad jag har gett mig in på egentligen.

Förresten, med ett uppkommande biologiprov så tänkte jag slänga ut en liten fråga till alla no-lärare som råkar läsa det här.

How does osmosis differs from diffusion? Äre bara water/molecules typ?

Kommentarer
Postat av: pappa

Hej

Diffusion är när ett ämne sprider sig jämt i en lösning (sockerbit i en kaffekopp) men kan även vara en gas i en gasblandning tex luft.

Vid osmosis så är det lösningsmedlet (tex vatten) som vandrar över för att utjämna en koncentrationsskillnad) transporten sker genom en halvgenomsläpplig hinna (semipermeabel) tex ett cellmembran. Det lösta ämnet kan inte gå genom men det kan vätskan så den går från in till det lösta ämnet.

2011-11-15 @ 06:32:32
Postat av: Linnéa

Hur smart lät inte din pappa där alltså? Gah. Jag tänker då inte komma med ett smart svar... För jag kan inte komma på sådana... Men jag tänkte fråga dig om du kan dela med dig av något helt underbart recept på typ.. subway kakor eller cupcakes som du kanske bakat over there? Hoppas allt löser sig! <3

2011-11-15 @ 15:15:36
URL: http://endagsomlinnea.blogg.se/
Postat av: "faster" Gunilla

Men Hej Tove!

Jag är en något ovan bloggläsare, till skillnad från andra i familjen (inga namn, men..) Men ända sen du for har jag varit in varenda dag och sett vad du har för dej. Du verkar ha funnit dig väl tillrätta, många aktiviteter och massor av kompisar. Sen måste det ju vara svårt att allt ska kännas på topp jämt, men oj, va du gör det bra som satsar på det som du drömt om. Ha det fortsatt jättebra "overthere" Stor kram från oss alla i Myckle!

2011-11-15 @ 18:57:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback