imorgon börjar det på riktigt

den 2011-08-31 klockan 16:32:48
09.32
Tack vare bristen på respons (läser ni inte bloggen under frukosten??) så fick jag komma fram till ett eget beslut. Så jag lät miss Pollock bestämma. Första racet imorgon alltså. PLUS första skoldagen! Nervös tjej

Maybe I'll go there someday

den 2011-08-31 klockan 03:37:56
20.37
Min värdpappa, Joe, är himla härlig alltså! Karen och Beth åkte iväg till Beth's collage tidigare ikväll, eftersom att hon har typ "öppet hus" imorgon, så vi blev lämnade här. Så ikväll har vi snackat om vandringar och sånt. Joe gillar såna grejer, och nästa månad ska vi gå på en vandring. Är jättepeppad på det! Så ikväll har jag provat ryggsäck, och vi har kollat sovsäckar och lite såntdär. Han visade mig även ett fotoalbum från när han var och vandrade i Alaska. Huuur coolt som helst, det skulle jag vilja prova på. Hursomhelst, det är skönt att vi kommer bra överrens!

Aug. 30

den 2011-08-31 klockan 01:43:29
18.43
Skypade med mamma idag! Woooh det var kul. Hörde pappa lite i bakgrunden också. Får inte glömma Isa. Ni är kung.

Nu till saken... pappa, fick ju höra att du var intresserad av träningen härborta, så här kommer dagens utvärdering.

Vi kom till skolan halv fyra, lite halvt förberedda på ett ganska lugnt träningspass, eftersom att vi körde en ganska hård workout igår. Knappast. Vi sprang track, alltså på friidrottsbanan. Där sprang vi intervaller. 1-2-3-4-8-10-8-4-3-2-1. Minuter alltså. Det låter helt hemskt när jag läser det, jag trodde aldrig jag skulle göra nått sånt frivilligt. Meen jag lyckades hänga med den snabbaste av tjejerna! (pappa, du skulle också vara nöjd om du hade varit i mina skor just då). Fast jag kan ju lova att benen började kännas tunga nån gång där i mitten. Skönt när vi var klara med det. Fast då var det dags att lyfta vikter. Men Shannon hade bakat kakor och bjöd alla, så det gick ganska bra.
Enda minuset är mitt skavsår... jag sa ingenting förrän efteråt, och då var det inte bättre direkt. Miss P (nej, vi kallar henne inte så, jag kan bara inte stava efternamnet..) blev inte jättenöjd när jag berättade efteråt att jag känt av det redan innan och inte sagt nånting, men hon tejpade i alla fall, så får jag se hur det känns imorgon. Hon berättade även att hon skrivit upp mig för tävlingen NU PÅ TORSDAG. Redan? Jag som var inställd på att få hänga med och se en tävling innan jag provade på själv. Hon sa att hon tyckte jag var redo för det, men att jag fick göra som jag ville. Såå, nu behöver jag lite åsikter. Hur ska jag göra? Mamma? Pappa? Majsan? Vad tycker ni?

Funderar på att sätta mig ner i soffan nu och inte resa mig upp förrän det är dags att sova. Träning igen 08.00 imorgon. Längtar...
EFTER gårdagens löpning, svettigt:):)

Kurser

den 2011-08-29 klockan 21:28:52
14.28

Tydligen var det idag jag skulle välja kurser för skolan, så det har jag varit och gjort nu. Blev senior också, så mamma och pappa, 26e maj har jag graduation!! Känns grymt coolt faktiskt.


Och mitt schema då. Såhär kommer det se ut första semestern (till nån gång i januari), om jag inte byter några klasser:

1st period: Biology 10. Fråga mig inte varför jag valde den klassen, men gissar att jag tänkte på dig pappa.
2nd period: Study Hall
3rd period: Early US History. En klass jag var tvungen att ta, så jag lät bara hon som hjälpte mig bestämma en klass.
4th period: Contemporary Litterature. Jag var tvungen att ta en engelskaklass, och den här handlade om att man skulle läsa böcker, så det känns rätt okej ändå.
5th period: Housing. Förklaringen om den kursen var ungefär "du lär dig att fixa så att gardinerna matchar varandra och såna saker". Hoppas det blir kul!
Någon gång under 5th period kommer jag att ha lunch också.
6th period: Team Sports. SKOJ. 
7th period: Sewing. Lät kul, och inte alltför svårt. Hoppas bara att det visar sig vara så också.
8th period: Algebra I. Ska se om det är för svårt/enkelt, och sen får vi se om jag behåller den eller byter till något annat.

Skolan börjar 8.15 varje morgon, och slutar 15.20. Och sen är det cross country 15.30 som gäller. Nu håller jag tummarna för att det här ska bli bra!

Kyrkan

den 2011-08-29 klockan 18:49:47
11.49

Igår kväll innan vi for till kyrkan så fick vi veta att det inte skulle vara en "vanlig gudstjänst", istället skulle det vara en brasa/picknick. Så jag har fortfarande inte fått se hur den typiska amerikanska kyrkan fungerar! Istället satt vi runt en eld, sjöng sånger, folk grillade och det hela slutade med att vi ungdomar stod i en ring och jonglerade med en fotboll. När prästen fick höra att jag var från Sverige så gav han mig näven, och sen sa han åt mig att sätta mig på stolen på norska. Det var rätt kul där.

Idag på förmiddagen har jag bara chillat (med andra ord, sovit) framför tv:n, och nyss var jag ute på en cykeltur. I eftermiddag är det dags för cross country, och ikväll ska vi till min Local Coordinator för att träffa de andra utbytesstudenterna som hon har hand om i området. Alla ska inte gå på samma skola som mig, men det blir ändå roligt att träffa dem. För övrigt så har jag hört att det ska gå fem andra utbytesstudenter på Baldwin-Woodville High School, så det blir spännande att se vilka det är! Kina och Italien är land jag har hört nämnas, men resten antar jag får bli en överraskning.

Tråkigt inlägg utan bilder, men egentligen ville jag bara skicka en stor kram till er där hemma. Tänker på er!

cykeltur och sugar cookies

den 2011-08-28 klockan 22:27:53
15.28
Nu har vi skaffat wireless här i huset, så jag välkomnar min dator tillbaka i min värld! Har inte funnits så mycket att göra på den utan internet, men nu går den använda igen.

Just nu ligger jag i min säng och lyssnar på musik, medan Karen gör köttbullar och Beth är uppe på sitt rum. Joe är och jobbar, men han borde komma hem snart. Han arbetar alltså i Minneapolis, ca. en timmes körning från där vi bor. Och han börjar klockan sex på morgonen, vilket innebär att han kliver upp halv fyra. Skulle inte vilja byta med honom om man säger så.

Idag har vi varit ute på en cykeltur, och när vi kom tillbaka så bakade vi kakor. Helt ärligt trodde jag vi skulle använda en kakmix, men icket. Gammal hederlig receptbakning var det, och resultatet blev inte dåligt!
Eftersom att Joe jobbar så ska vi till kyrkan ikväll, istället för imorse. Det blir första gudstjänsten för mig här i USA, så det blir något nytt. Ska bli spännande att se om det är så annorlunda som vissa säger.Saturday and everything's fine

den 2011-08-27 klockan 17:15:18
10.15
Hade en grym dag igar!

Borjade med Cross Country pa morgonen, och det var inget att vara nervos over. I alla fall inte laget, alla var jattegulliga! Traningen var nan slags lugn traning, eftersom att de hade haft sin forsta tavling dagen innan. Sa vi sprang runt 5 miles, och sen lyfte vi vikter. Lyfta vikter och Tove har val aldrig varit natt som gatt ihop jattebra forut, men det var ganska roligt med det ganget. Fick skjuts hem av en tjej som heter Sam, och hon verkade schysst. Vi bestamde att vi ska ha en filmkvall nan gang, nar hon fick veta att jag aldrig har sett Letters to Juliet

Efter Cross Countryn for vi och handlade som sagt, och varken jag eller Beth har nan gang shoppat sadar mycket. 

Sen maste jag beratta om kvallen ocksa! Forst skjutsade Karen mig till skolan, dar det var ett football game. Och vilken stamning! Det var ramsor, dans, sang och en riktig school spirit. Sa himla coolt, precis som fran en film. Oturligt nog sa forlorade varat lag, men alla var glada anda, och peppade och sjong efterat.
Kvallen fortsatte i kyrkan, med en lock in (tror jag det kallades). Vi at mat, snacks, korde en massa olika lekar, sag film och bara chillade. Nar klockan var kvart i sex sa korde Autumn hem oss. Det kanns sa konstigt att bli kord av nagon som ar yngre an vad jag ar, men det ar nice.

Nu har jag sovit nagra timmar, och far se vad dagen har att bjuda pa. Formodligen ska vi ivag och kolla pa en mobil till mig, och ett tradlost internet. Sa nasta gang jag uppdaterar blir det forhoppningsvis med min egna laptop, med svenska bokstaver! Da blir det mer bilder ocksa, for jag har laddat over dom pa min dator.

ont om tid, sa bara en snabb update

den 2011-08-27 klockan 02:11:56
19.11

Kolla har mamma, Linnea och alla andra som sager att jag inte kan shoppa! Vad sager ni nu???

Finally

den 2011-08-26 klockan 04:26:24
21.25

Today was a good day

Imorgon:
First Cross Country practice. Nervos? En aning kanske..
Vi ska aven aka och shoppa, det var en hel del grejer som inte rymdes i vaskan hit. Lar behova en del klader ocksa.
Plus att jag ska fa ga pa min forsta footballgame! Och efter det nan slags "sleepover where you dont sleep" med en tjej som var har pa middag ikvall. Ser fram emot morgondagen alltsa!

221 Bonnstetter

den 2011-08-25 klockan 15:32:46
08.32
Har kommer en bild pa huset dar jag bor numera. Det ar mysigt, och ett ganska standardhus har i Woodville. Alla hus ser ut ungefar sahar (pa utsidan), i alla fall de husen jag sett hittills.

Igar traffade jag for forsta gangen pa folk som kommer att ga i min skola, da vi gick och halsade pa nagra vanner till familjen. Och jag har borjat inse att det ar bast att presentera mig sjalv som "Tovie" direkt, for det ar tydligen helt omojligt att saga Tove har.

Jag var aven och gjorde en lakarundersokning for att fa delta i sportaktiviteter. De sa att jag hade fatt for lite vaccin mot hepatit B, och ville ge mig en spruta. Ni som kanner mig kan ju tanka er hur det gick... Jag gillar inte sprutor i Sverige, och har fick jag panik och holl pa att borja grata. Men jag tror att bade doktorn och Karen markte det, sa de sa att jag inte behovde gora det just da. Nar jag kom hem skickade jag ivag ett mail till mamma, och fick jag reda pa att jag redan ar immun, tack vare de sprutor jag tog i Sverige, sa jag kommer inte behova gora det alls. Puuuh.

Tiden gar ganska langsamt har just nu. Men forhoppningsvis kommer den att ga fortare snart, nar jag far borja trana och sa. Karen kom just forbi har hemma och sa att hon varit och lamnat in alla papper till skolan, sa har jag tur kan jag borja imorgon, annars blir det pa mandag.

Ska avrunda det har inlagget nu, innan det blir en hel bok, men bara en sista grej. Till er som skrivit till mig pa facebook, tack for det, men jag vill inte riktigt svara pa era mail an. Ar radd att det kommer fa mig att langta hem for mycket. Men jag tanker pa er och hoppas ni har det bra!

varmt och... mysigt

den 2011-08-23 klockan 18:08:38
11.08
Okej, jag passar pa nar jag far chansen till att blogga. Ingen ar har for tillfallet, sa har inte mycket annat for mig.
Efter mitt tidigare inlagg knot jag pa mig loparskorna for forsta gangen har i USA. Och jag kan lova att det var varmt ute. 
Innan var jag ganska taggad, jag menar, AC:n var ju pa inomhus sa...
Men efter var jag BARA blot... jag kunde knappt oppna ogonen for att da fick jag svett i dom (kul fakta bara).

Woodville, WI

den 2011-08-23 klockan 16:11:01
09.09
Finally I'm here! 
Ar tvungen att anvanda mig av familjens dator, for de har inte wi-fi hemma. Men till helgen ska vi ivag till ett storre stalle och handla, sa da tankte jag forsoka skaffa mig nagon slags internet. Plus en telefon. Min telefon har inte funkat sen jag kom till staterna over huvud taget sa.
Kom fram igar, var en nervos tjej pa planet kan jag lova. Men det gick bra! 
Idag har jag varit och traffat Cross Country ganget pa skolan, och hoppas jag kan trana imorn. Traning 8am, kandes lite tufft men. 
Jag far se hur mycket jag kan uppdatera, men bara sa ni vet att jag lever! Hoppas ni har det bra dar hemma

hejhej från en lycklig tjej

den 2011-08-22 klockan 02:47:19
Klockan är runt nio på kvällen just nu. Imorgon ska jag upp 2.45am, kvart i tre på morgonen alltså. Samling kvart över tre (känns jättekul verkligen), och då är det dags att börja resan till Wisconsin. Uppdaterar mer om dagen här i NY senare, för internet är grymt segt just nu. Nästa gång ni hör ifrån mig har jag alltså träffat min värdfamilj!First day

den 2011-08-21 klockan 04:03:06

Times Square


Top of the Rock

Snygga taxibilar

Och mamma... jag är ledsen, men jag är nog inte shopping-typen, även om jag önskar att jag vore det ibland.

NY

den 2011-08-20 klockan 13:24:33
Kom fram till hotellet igår eftermiddag, inga jättemisslyckanden i resandet i alla fall, allt flöt på.
Nu är klockan halv åtta på morgonen och vi ska strax ut på staaan. Men trots resväskor som redan är på gränsen till för tunga så är vi taggade!

packat och klart!

den 2011-08-17 klockan 22:09:28

Trodde aldrig jag skulle lyckas såhär bra med packningen. Men det känns faktiskt ganska lugnt just nu, far inte från Skellefteå förrän imorgon afton, och det mesta är nerpackat.

Läste just igenom det jag skrev ovanför... Imorgon afton. Det är inte länge kvar nu. Inte länge alls! Ikväll var jag över till Linnéa och sa hejdå till henne, och det är en ganska konstig känsla när man väl säger hejdå. "Vi ses... om 10 månader", liksom.
Imorgon afton. Det är inte länge kvar. Jag kan inte riktigt få in i mitt huvud att om två dygn befinner jag mig på andra sidan atlanten. Men snart så!

3!

den 2011-08-16 klockan 10:27:00
Vilken chock jag fick igår när jag kollade statistiken måste jag säga. Kul att folk hittat hit iallafall!
Nu då? packar för fullt, grejer över hela huset, saker som måste strykas, människor som måste sägas hejdå till, platser som måste besökas, papper som måste hittas och jag är såhääääääääääär peppad just nu!!! fredag snart??

Bloglovin'

den 2011-08-15 klockan 18:51:43
Snart börjar det hända grejer, och enklaste sättet att få reda på när det gör det är väl genom att klicka på ikonen nedan och Följ min blogg med Bloglovin
annars då? FYRA DAGAR KVAR

den 2011-08-11 klockan 14:09:13
Idag var första gången jag fick känna den där "det-är-jobbigt-med-avskeds-känslan" som så många utbytesstudenter pratar om. Och den var jobbigare än vad jag trodde att den skulle vara. För sista gången på 10 månader så träffade jag en av mina bästa vänner. Det var ingen kul känsla direkt. Självklart vet jag att vi ses igen! Men samtidigt så känns det rätt länge tills dess just nu.


Two weeks

den 2011-08-04 klockan 23:30:34
14 dagar kvar i Sverige
Jag börjar undra vars all tid har tagit vägen egentligen. Ena sekunden längtar jag som en galning och andra så tycker jag att de här två veckorna är för korta. Men mest känns det skönt att få komma iväg. Så himla mycket i mitt liv har kretsat kring det här de senaste månaderna, och jag är verkligen peppad på att få sätta igång nu!

För övrigt så fick jag hem mitt visa tidigare i veckan. Fotot är inte mycket att hurra för, men nu vet jag i alla fall att jag tar mig in i USA

surprise

den 2011-08-01 klockan 19:17:33
Fick mig en rejäl överraskning igår. Tårta, lekar, presenter och fina människor. Vilka vänner jag har alltså! Kommer sakna er nästa år.
Får inte glömma den snygga tröjan jag fick. Blir perfekt när jag har hemlängtan och är ledsen, då kan jag bara titta på den här och sen gråta lite mer direkt. Allt på en gång liksom